Kemilektion

Sitter på min mysiga kemilektion, vi kollar på en kemi film om teleskop. Inte kul. :(
Ska få veta mitt kemibetyg strax. Kommer nog få D eller E, fast jag hoppas på ett C. Ska vänta att publicera inlägget tills jag vet, hehe
Fick D i både biologi och kemi, HAHAHAH SÄMSTA.
Aja bloggar senare, ska plugga fysik ikväll :3


you can't get rid of it, cause you remember it all to well

Hej älsklingar ♥

Åt nyss lite pepparkaksdeg, en kolakaka och nån choklad som fanns i kylen... duktigt. Men gott var det. Ska berätta lite om igår och idag.
 
Igår: Lugn dag, ganska tråkig höhö. Jag och Sandra träffade våran bebo Mattias efter skolan. Så grymt kul att se honom! På kvällen spelade jag piano och tränade samtidigt som jag kollade på Portkod grejen på svtplay. Tycker den är awesome, men den är typ slut nu.
Idag: Också en lugn dag, hehe. Var med lite olika folk osv, hade engelska prov. Jag följde med Malin till Nya Elementar efter skolan, hon skulle hämta sin mössa hos sin kompis som går där. Det är bajsväder ute just nu tycker jag. Typ regn/snöar. DET SKA SNÖA PÅ RIKTIGT.
 
Mitt tagentbord är uppfuckat känner jag nu. Pappa lyckades tydligen "laga" min dator men jag tycker att den laggar. Ska säga det till honom när han kommer hem. Det var egentligen meningen att vi skulle köpa en ny dator ikväll men så blev det inte. Den här är så seg ju. >.<
Aja, ska kolla på Glee nu. Ska nog börja på fysikläxan ikväll också.
 
kärlek xx
i måndags på engelskalektionen när jag egofotade mig själv :3

#GLAD

tack till www.taylorswiftsweden.se som la ut min cover på Ronan, gjorde seriöst min kväll ♥

we can get married, have ten kids and teach 'em how to dream

hey babes.

Allt ok? Med mig är det kind of great just nu. Fast jag är trött. Somnade mellan 1.30-2.00 i går natt? Gick upp 06.30. Morgonen startade inte bra med andra ord. Väl på biologin så skulle vi få tillbaka våra kemiprov. Jag hade höga förhoppningar på mig själv och hoppades på minst ett C, men nänä, självklart fick jag ett D. Avskyr det nya betygsystemet, det suger? Det är ju assvårt att få MVG/A. Aja, sen hade jag spanska och det var ganska chill. Vi gick igenom några regelbunda former eller något, som typ alla mvgbarn i min spanska grupp kan.... och där sitter jag som en import och ba "Ehhh, va?" Ja. Felicia mådde illa så hon gick hem, och Malin var också hemma så jag och min biatch Sandra var ensamma och vi hade ganska kul. Vi hade läsförståelsetest på svenskan, vet inte vad jag skrev kommer säkert faila HAHA. Sen åt vi lunch, vi snackade lite sådär allmänt om helgen (haha det låter tråkigt men det var det inte) och sen så kom Amalia, Emma, Yasse och Ida och vi snackade med de i typ 10 minuter. 5 tjejer var sjuka idag, var är de? :s
På lunchrasten kollade vi över Sandras ekonomi osv (lol) och sen hade vi slöjd och det var också chill, blev typ klar med min hylla. På engelskan behövde man bara göra ett papper, sen satt jag och tog superfina egobilder hela lektionen. hehe, superfina lol. Sen var det bara en superkort handledartid och sen drog jag hem till mig, kikade ganska länge med Matte, min lilla bestis från gamla skolan. Saknar honom hehe. Saknar Simon också, har inte sett någon av dem sen i September? Blö. I alla fall, jag och min mami åkte till vällingby sen och köpte jacka, och sen kollade vi på puder och ögonbrynsgrej. Jag har självklart den ljusaste färgen (jag använder bare minerals puder, bästa pudret, sjukt dyrt däremot. Är slut just nu så pappa ska köpa åt moi). Sen när det kommer till mina eyebrows. I HATE 'EM. De är de fulaste ögonbrynen ever. Men en tjej som jobbade där ska fixa till dem typ nästa vecka, vi bokade tid. EXCITED. Sen när det kommer till ögonbrynspenna, ingen färg passar riktigt mina ögonbryn eftersom de tydligen redan är väldigt markerade. Istället ska jag använda en annan sak på ögonbrynen som tjejen visade. Själv tycker jag att det blev sjukt mycket snyggare än när jag provade med ögonbryns penna. Så ja, det var min dag det hehe. 
vet inte ens om man ser skillnad på bilden, men ni kommer se tids nog haha :*
possposs
 

Recept: Kolakakor

Otroligt goda, sega kakor som smakar kola.
 
Farmors/Mormors kolakakor

Både min farmor och mormor brukar baka dessa... jag har väl hjälpt till någon gång ibland men igår provade jag själv och jag måste säga att de blev otroligt goda! Alla borde testa.
Du behöver:
200 gram smör (margarin)
5 dl vetemjöl
2 msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 dl socker
2 tsk bakpulver
 

Först av allt: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att hälla i vaniljsockret, vetemjölet och bakpulvret i en bunke. Resten av ingredienserna lägger du i en matberedare/mixer, eller i en annan bunke om du inte har en mixer. 
Blanda om i bunken medans matberedaren mixar.
Häll i bunkens innehåll i mixern. Mixa. Degen ska se ut så här när den är klar:
Gör hela degen till en stor boll och gör den fast, dvs att den inte smular sönder. När du har fått den någorlunda fast så delar du bollen till två bollar, och gör de fasta. Något som funkade för mig var att kasta degbollen (HAHA LÅTER SÅ KONSTIGT) i luften, "jonglera" med den och knåda den ordentligt. Jag kastade den i bänken när jag trodde att den var klar, och om den smular när du kastar den i bänken, är den inte tillräckligt fast. När båda degarna är fasta tar du fram en plåt och bakplåtspapper. Rulla degen (fortfarande på bänken) Tills du får en lång "korv" (HAHA). Sen lägger du de på plåten och plattar ut dem. Så här ska de se ut när det är klart:
 
Sätt in plåten i ugnen. Den ska helst sitta högt upp. När du tar ut dem efter cirka 20 minuter ska de ha en gyllenbrun färg. 
Och se ut som på bilden ovan. (Mina degar blev lite för långa så jag fick göra en liten i mitten, självklart kan ni dela den i 3 om ni vill) Det gör inget om kakorna fortfarande är mjuka, de stelnar efter några minuter. Skär de snett för att få en snygg form.
Voíla! Nu har du kolakakor, det är bara att hugga in! :)

daaaagens

| Topp: Hollister | Jeans: Vila | Skor: DinSko |


our time will fly away like the angel who gave you to me

Har precis satt mig på tåget, väntar på att konduktören ska komma. Bakade idag, ska lägga upp på bloggen ikväll! Har även gjort lite matte. Min instagram funkar igen, yey! På tågresan ska jag lyssna på musik (surprise surprise) och dricka cola... Yeah. Ska träna ikväll och fixa med bloggdesignen, kanske hinner med någon episode av PLL. Bloggar ikväll, puss.


några bilder från helgen haha


just close your eyes and enjoy the roller coaster that is life

Hellu alla apor c:
Ligger just nu i den stora gästsängen hemma hos farmor och farfar. Vaknade 11 imorse, snackade ganska länge med farmor, åt frukost och vid 12 kom Agnes över. Hon är granne med farmor och farfar, vi har inte setts på 2-3 år? Vi var typ 10 och 13 då haha. I alla fall, min syrra underhöll oss ganska länge, och vid tre gick vi till henne och bakade pepparkakor och lyssnade på julmusik, christmas feeling <3
Käkade middag vid halv åtta och kollade på film, åt godis sen hihi. Eftersom jag inte har nån dator här så kan jag inte kolla på serier länge, blä. Ska nog sova nu faktiskt. Imorgon ska jag kolla klart på djävulen bär prada, plugga matte, baka och sen vid 5 åker jag och syrran tillbaka till Stockholm. En vecka kvar tills 1 December, en månad kvar till jul idag. TAGGAD SOM FAN.

Love xoxo

Agnes bild, gingerbreads! :D
Andra bilden är ett par sjukt goda crustader jag åt, hihi


nobody compares to you

Hellu, sitter på tåget, har precis passerat Gnesta. Äter choklad och lyssnar på 1D och Taylor Swift. Delar hörlur med syrran haha. Dagen har varit ok, hade en askul matrast med Felicia, Sandra, Malin, Alice och Emelie. Vi gjorde ett prank, alla var typ ashype, speciellt Sandra och Alice haha. Så det var awesome. Drog till t-centralen efter fysiken och nu är jag här. Vi är typ framme om 20 min, bra. Pusspuss.


it was all about you

Tjenare tjenare mittbena ;)
 
Haha, fin inledning. Har käkat middag med mamma nu, en enkel sallad med kött. Har testat mammas ögonbrynspenna men jag tror att den är för mörk, vi ska typ åka till kicks och testa en som passar, så jag vet vilken färg jag ska ha. Har precis läst typ alla bloggar som finns, lol. Tänkte gå ner till mamma som sitter i soffan och kolla på en ny dator + hollister kläder från våran ipad. Pappa ska till USA om två veckor med jobbet och ska handla julklappar. JAG FÅR ÄNTLIGEN MITT PUDER DÅ. Mitt nuvarande är slut, har BareMinerals som är awesome. Har använt ett fridapuder ganska lång tid nu, blä. Ska träna om 1 h. 
 
med kärlek xoxo
gah vad gammal
 
 

Dag 24 – En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna

Helt klart Titanic. Jag har sett den 45 gånger. Och ja, jag är ärlig, jag har räknat. Jag älskar den så mycket, och jag kan fortfarande tänka mig att se om den. Så det är probably mitt svar.

come back... be here

 
Hej alla fina! :)

Kom hem från Vällingby för en halvtimme sedan, jag och Sandra köpte julklappar och födelsedagspresent till våran älskling haha. Ingen är hemma i mitt hus, vilket är kind of läskigt eftersom klockan är halv sex. Var är Clara liksom? :S
Dagen har varit helt okej, gick upp 06:10 imorse, det sög. Hatar torsdagsmorgornar. Fredag imorgon, najs. Ska dra in till T-Centralen direkt efter skolan, ska till farmor och farfar under helgen! Jag kan inte göra min fysikläxa, kommer inte in på någon sida? Argh. Inte för att jag bryr mig så mycket egentligen men aja. Ikväll ska jag pyssla med min juldesign, har en vecka på mig, känner mig lite stressad. Sen ska jag springa också, usch, ser inte fram emot det. Bloggar kanske imorrn på tunnelbanan eller något, och under helgen kommer jag blogga korta updates. 
Puss. :*
asgammal bild, haha ett år sedan eller något? måste tyvärr köra med arkiv bilder som ni vet. :3

Sitter i köket och dricker latte

Mums


Vacker bild btw


Dag 23 – Min favoritårstid

Vintern, alla gånger. Weheartit bilder, eftersom jag inte har min egna dator. 
Bli inspirerade av vintern och julen istället för deppiga, de flesta brukar ju blir det eftersom det är kallt och mörkt och slaskigt. Tänk på det istället och du mår genast bättre! :)

when you're too in love to let it go

YOH BABES.

Dålig update, sorry. Tänkte berätta vad som hänt de senaste dagarna.
Lördag: Tränade, kollade på Pretty Little Liars, åkte till Lidingö och åt middag hos några kompisar.
Söndag: Kollade på PLL på morgonen medans jag åt frukost, åkte till min sångcoach (ligger vid Gärdet). Tog lång tid according to me.
Måndag: Suck, skola. Helt okej dag, jag och Sandra simmade sen för att få betyg i simmningen. Vi dränkte varandra under livräddningen. På kvällen pajade min dator. 
Idag, Tisdag: Har mått illa hela dagen, men jag klarade mig igenom skoldagen! Var ensam med min gullunge Fälli, Sandra och Malin var sjuka. Har varit directioner i ett år idag. När jag kom hem åt jag varma mackor och läste frida. Och just nu lyssnar jag på One Direction låtar, of course, och har kidnappat min syrras dator. Ska plugga senare ikväll, orkar inte gå till pianot. 

So basically, det var de senaste dagarna. Sitter i min säng här och lyssnar på Over Again för tillfället. 
För eran information kommer jag göra de 31 dagarna i December amazing. Jag ska göra något varenda dag, vare sig det är att ta en vinterpromenad, dricka varm choklad eller julbaka. Så det så. Alla nya läsare borde veta att jag är kind of obsessed av vintern och december. Alla tycker att jag är konstig hahaha.
 
Just det! Jag har ju ridit i 5 år, som några kanske vet. Men imorgon är det sista gången på ridskolan. Jag har bestämt mig för att sluta, eftersom jag inte tycker att det är kul längre, tyvärr. 
 
arkivbild